חברה והשקפה

גירושין אצל הרבנות

  • י"ח תשרי התשע"ה

שאלה

שלום רב, אני לא כ"כ מכירה את הרבנות מבחינת תהליך נישואין או גירושין, אך חברים שלי מהעבודה סיפרו שראו סרט קולנוע שנקרא "גט" המספר על זוג נשוי המגיע לרבנות להתגרש - היא מבקשת לסיים את הנישואים אך בעלה מותיר אותה מסורבת גט. בסרט מצטייר תהליך קשה ומקומם בו משפילים את האשה עד שזה מכעיס מאוד את הצופים וגורם לחילול ה'. אני יודעת שזה רק סרט מבויים שנעשה ע"י אנשי קולנוע חילוניים, אך העובדים שסיפרו על התרשמותם מהסרט, הביעו גועל מהיחס המזלזל של הרבנות כלפי נשים בעיקר כשהיא זו שמבקשת להתגרש מטעמים לגיטימיים בעינייה (כשבעלה מייסר אותה ומתעלל בה נפשית ופיזית). בכל זאת, הרבנות כביכול נוהגת בה כאסקופה נדרסת וככלב בזוי ועושה לה את המוות בדרך לחופש המיוחל. מה פשר הדבר הזה?? האם זה באמת כך? מה אוכל לענות כדי להוכיח להם שהסרט רק מסיט ומדיח נגד המגזר החרדי והוא מציג את המציאות בצורה שקרית ולא נכונה... מקווה שזה באמת לא נכון... תודה רבה,

תשובה

שלום וברכה

אספר לך סיפור קצר.

בימים עברו היה ראש הקהילה היהודי כמעין מושל קטן בקהילה עם סמכויות מטעם העירייה/הפריץ.

כמובן שהיו להם שונאים ומתנגדים, אחד מהם איים פעם על ראש הקהילה בעיירה שלו שאם הוא לא יעשה כרצונו, הרי שהוא יספר לכולם שבתו השתמדה רחמנא ליצלן. אמר לו ראש הקהילה, אבל אדוני אין לי בכלל בת, ענה לו המאיים, את זה אתה תענה לכולם.... זאת אומרת להוציא דיבה שקרית אין בה כל קושי, אנחנו צריכים כביכול לענות על שקרים ודברי הבל שאין בהם ממש רק בגלל שפלוני המציא... אין כל אמת בדברי ההבל הנ"ל וזהו.

אולם בכל זאת אביא לך דוגמא אחת שהיא ההיפך מכל דברי השקר נגד הרבנות, הנה http://www.ch10.co.il/news/86075/#.VDp49Pl_uug

בהצלחה,