חברה והשקפה

כל מי שקורא פרק שירה, יזכה לעולם הבא?

  • י"ח תשרי התשע"ה

שאלה

שלום רב,

ראשית, ברצוני להודות לך על כל ההרצאות המרתקות שלך, ועל איך שאתה מעבירן באופן מוסרי, אדוק ,מלא בחוכמה ושופע בידע. פשוט תענוג אחד גדול. אתה משרה רוגע על הנפש בידיעה שהכל יהיה בסדר ב"ה.

כידוע לכל, הרבה ממליצים לקרוא התיקון הכללי, שירת הבריאה (פרק שירה), פיטום הקטורת ועוד, בהבטחה שכל הקורא אחד מאלו מובטחים לו מספר דברים, ואחד מהם - מקום בגן עדן. שאלתי היא, האם אדם שהוא לא דתי, אלא מסורתי, הקורא פיטום הקטורת יום ביומו, אך לא שומר שבת באופן מלא כהילכתה, הייתכן שעדיין אדם זה יזכה למקום מובטח בעולם הבא? אשמח להבהרה בנושא כבוד הרב. בברכת שבוע טוב ומבורך ומועדים לשמחה (:

תשובה

שלום וברכה

א, אין הבטחה שמי שקורא פרק מסויים יזכה בוודאי לעולם הבא למרות שיעשה כל חטא.

ב. באופן כללי, יש לדעת שכל ישראל יש להם חלק לעולם הבא, כל אחד ואחד אף מי שחלילה חטא בחטאים חמורים יכול לזכות לעולם הבא לאחר שייענש על כל חטאיו שחטא לפני כן, אחר שהוא יזדכך בייסורי גיהנום וכדו' על חטאיו הוא ישזכה לעולם הבא בשכות מצוותיו.

על כן לדוגמא מי שלא שומר שבת כהלכתה, ייענש בתחילה בייסורי איוב על חילול השבת שלו רק לאחר מכן יתנו לו את שכרו על קריאת פרק פלוני או אלמוני.