שאל את הרב - כללי

עבודה בחול המועד בעל כורחי,מה לעשות,לתת את הכסף לצדקה?

  • ט"ו תשרי התשע"ה

שאלה

כבוד הרב שלום רב,אני עובדת בחנות צעצועים ולצערי מוצ״ש אני צריכה לעבוד, אני יודעת שחול המועד אסור לעבוד אך עשיתי טעות ולא ביקשתי חופש. מישהי הייתה אמורה להחליף איתי אך בסוף ביטלה, אף עובדת אחרת לא יכולה להחליף, מה לעשות? אין לי ברירה, זה עבודה של 3 שעות מה גם שיום ראשון אני לא עובדת והודעתי שאני מתפטרת. זה לא שאני רוצה לעבוד פשוט אין לי ברירה, אם אתרום את הכסף? או פתרון אחר, אשמח לתשובה דחוף, תודה!

תשובה

שלום וברכה

אין לך להתפטר עקב עבודה בחול המועד ואם אין לך ברירה אחרת מותר לך לעבוד בחול המועד. אם את כבר הקדשת לצדקה, תני לצדקה את המשכורת ואם לאו את יכולה להוציא יותר לצורך החג מהריוח הזה.

בהצלחה,