חגים ומועדי השנה

ישיבה מתחת לקישוטים ארוכים בסוכה

  • י"ב תשרי התשע"ה

שאלה

1. מה הסיבה שאסור לגבר לשבת תחת קישוט שאורכו יותר 4 טפחים בסוכה?

2. האם מותר להתעטף בטלית על הראש בלילה? מה העניין בזה

תשובה

שלום רב,

1. אכן כל הקישוטים בסוכה צריכים להיות צמודים לסכך בתוך ארבעה טפחים (32 ס"מ), כי אז הם בטלים לגבי הסכך, וממילא גם כשאתה יושב תחתיהם זה נחשב שאתה יושב בסוכה.

אולם אם הקישוטים מופלגים ויורדים מן הסכך שיעור 32 ס"מ, הם כבר לא בטלים לגבי הסכך, וממילא אם אתה יושב תחתיהם זה לא נחשב שאתה יושב בצל של הסוכה אלא בצל הקישוטים של הסוכה (שלחן ערוך אורח חיים סימן תרכז סעיף ד, רמ"א שם, משנה ברורה ס"ק יא, טו, וחזון עובדיה סוכות עמוד עה, וראה עוד שם עמוד עו לעניין דיעבד).

2. מותר להתעטף בטלית על הראש בלילה, אלא שאין לברך על עטיפה זו (ראה שלחן ערוך אורח חיים סימן יח סעיף א, ורמ"א שם).

בברכה,

הלל מאירס