תפילה וברכות

האם צריך לקרוא קריאת שמע על המיטה סמוך לשינה?

  • י"א תשרי התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, לפעמים אני רוצה סתם לשכב במיטה עם הפלאפון או משהו או סתם לשכב במיטה בכיף לפני שאני ישן, אבל הבעיה היא שצריך להגיד ק"ש סמוך לשינה (אני אשכנזי). יש אפשרות שאני אגיד ק"ש ואז סתם ישכב ויהיה עם הפלאפון או משהו, אני לא ידבר עם מישהו אלא סתם ישכב במיטה ואז ארדם? כי לפעמים אני רוצה להיות בפלאפון במיטה ואני עייף ואז לפני שאני הולך לישון אני צריך להגיד ק"ש וזה לא כזה נוח. תודה רבה ושנה טובה.

תשובה

שלום רב,

כפי שכתבת לנכון, קריאת שמע על המיטה צריכה להיאמר בסמוך לשינה ממש (וכמו שכתב הרמ"א אורח חיים סימן רלט סעיף א), ולכן עליך להקדים את כל ההתעסקות בפלאפון וכו' לפני קריאת שמע על המיטה.

בברכה,

הלל מאירס