נשים

שמירת נגיעה ומבוכה

  • י"א תשרי התשע"ה

שאלה

שלום וברכה ברוך השם אני בתשובה כבר לא מעט זמן ושמירת נגיעה זה הוא נושא חשוב שאני מאוד מאוד משתדלת בו. העניין שמדי פעם ישנם גברים מבוגרים מהמשפחה או לאו דווקא משפחה שנותנים לי ללחוץ את ידם בעניין של הכרת תודה או אמירת שלום יש פעמים שאני לוחצת ויש פעמים שנורא קשה לי להביך את מי שמושיט לי יד. מיד אחר כך אני מרגישה ממש לא טוב ששוב ״נכנעתי״ ולח יד למרות שכל פעם אני אומרת לעצמי שבפעם הבאה אשתדל יותר ואסרב ללחוץ בנימוס אבל זה לא הולך בפועל.. אם אפשר עצה בנושא אשמח תודה רבה חתימה טובה ושבוע מבורך

תשובה

שלום וברכה

פעם אחת תעמדי בכך ובזה תגמרי עם העניין. פשוט תאמרי להם שאת מתחזקת ושומרת נגיעה והם יקבלו את זה בהבנה או בגיחוך אבל לא ייפגעו.

היי חזקה וכולם יכבדו ויעריכו את עמידתך בעקרונות.

בברכה,

בנימין שמואל