שבת

שכחתי להדליק נרות שבת, מה לעשות?

  • י' תשרי התשע"ה

שאלה

שבוע טוב וגמר חתימה טובה,

בערב שבת ויום כיפור אתמול ....מלחץ של התארגנות הארוחה ופרטים קטנים שקשורים לילדים ...לאחר חצי שעה מכניסת הצום גיליתי שלא הדלקתי את נרות השבת וכיפור שהכינותי מראש ...וממש נבהלתי ...האם צריך לעשות משהו לאחר מכן או שזה כבר עבר לצערי ....?

תשובה

שלום וברכה

כך כתב בילקוט יוסף

אשה ששכחה להדליק נרות שבת, וגם בעלה לא הדליק, יש אומרים שמכאן ולהבא צריכה להוסיף בכל ערב שבת נר נוסף על מה שהיתה רגילה להדליק עד כה. ויש מקילים בזה על כל פנים באשה עניה שתוסיף מעט שמן, או שתקח נרות שעוה גדולים יותר מעט. וכן אשה שהיתה רגילה להדליק ב' או ז' נרות, ופחתה נר אחד, יש אומרים שצריכה להדליק מכאן ולהבא נר נוסף. ובלאו הכי בזמן הזה שיש אור החשמל דלוק בבית, אין צריך לקנוס בזה, ולכן גם אם שכחה פעם אחת ולא הדליקה נרות כלל, והיה אור החשמל דלוק, תדליק בשבת הבאה כמנין הנרות שהורגלה בו עד כה.

מ"מ ראוי שתתני לצדקה את הסכום שעולים הנרות של שבת.