שאל את הרב - כללי

אדם הראשון היה יהודי?

  • ז' תשרי התשע"ה

שאלה

שלום לרב. כמה שאלות. לפי מה שאנחנו יודעים האדם הראשון היה יהודי ומכך פעם כולם היו יהודים מעניין אותי לדעת איך בעצם היה אפשרי להיהפך לגוי מוחלט הרי שבדם כולם היו יהודים לא? ועוד לכך גם בבחינת המוסלמים, איך נהיו מוסלמים והאם שאר הדתות בעולם בעצם לא מאמינים בכלום ושום דבר? ולמה אנחנו כעם יהודי במדינה יהודית עובדים על פי ספירת הנוצרים? הרי אי אפשר שלא לעבוד על פי זמנם בימנו?

תשובה

שלום וברכה

אדם הראשון לא היה יהודי. אבי העם היהודי הוא אברהם, ואף הוא, לא כל זרעו הם יהודים, רק יצחק בנו המשיך את האמונה הטהורה וממנה ליעקב, והם אבות האומה היהודית, שמהם יצאה האומה שנהפכה להיות עם ישראל בעת קבלת התורה. אז נהפכו לעם ישראל, ומאז כולם יהודים.

2. הנצרות מאמינה במעמד הר סיני, והשתבשה בכך שבורא עולם החליף אותנו, וכן הם השתבשו באמונת ייחוד הבורא. באיסלאם מאמינים שמוחמד החליף את ישו, וגם הם  מאמינין בא-ל אחד ממש, וכן מאמינים במעמד הר סיני.

3. אכן לא ראוי שמדינת ישראל ממשיכה בספירה הנוצרית.