נשים

האם מותר לאישה לדרוש בבית הכנסת?

  • ה' תשרי התשע"ה

שאלה

בשכונה שלי מארגנים מנין במטרה לבנות בית כנסת חדש. קבוצת נשים התלוננו והעלו לויכוח האיסור לאישה לתת דבר תורה בבית הכנסת לפני גברים. מה לעשות? מה להגיד להן? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

יש להימנע מכך, הן מצד שזה יכול לגרום לאנשים מכשול של הסתכלות אסורה בנשים, והן מצד פריצת המנהג המקובל בקהילות ישראל. וכך הורה אחד מגדולי הפוסקים בדור האחרון הרב משה פיינשטיין זצ"ל שאין לאישה למסור שיעור לפני אנשים בבית הכנסת אפילו באקראי.

מקורות: שו"ת אגרות משה חלק אורח חיים חלק ה' (סימן יב אות ג). וכן דעת הרב שלום משאש זצ"ל בשו"ת שמש ומגן חלק ב' (חלק אורח חיים סימן ס). וכן יעויין כיוצא בזה בשו"ת שבט הלוי חלק ג' (סימן יד) וחלק ה' (סוף סימן קצח) ובשו"ת ציץ אליעזר חלק י"ד (סימן צז).

בברכה,

הלל מאירס