חברה והשקפה

גלגול נשמות ביהדוץ

  • ה' תשרי התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, שמעתי פעם שאומרים שאפשר להעניש בחיים על חטאים שביצענו בחיים קודמים. האם ביהדות מאמינים בגלגול נשמות? כי הרי יש עולם הבא איך זה מתיישב? 2. אני מצטער ששאלה זו קצת לא ראויה אך בכל זאת אשאל, אם ביצעתי חטאים שיש להם אופי מיני, לא גילוי עריות חס וחלילה אלא בגידה, וביום כיפור כאשר התפלל וארצה להיות מלא בכוונה לבקשת המחילה מהשם האם זה ראוי ונאות לחשוב על חטא כזה בזמן התפילה?

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שעל פי היהדות יש גילגול נשמות וכמבואר בהרחבה בדברי המקובלים.

אין זה סתירה לעולם הבא, ברור שתכלית הבריאה היא להגיע לעולם הבא אולם כדי שנוכל באמת להגיע לזה שנזכה לחיי העולם הבא, עלינו להגיע לשלימות ומי שלא זכה להגיע לשלימות בפעם הראשונה יורד ומתגלגל פעם נוספת לתקן את אשר עיות כך שלושה פעמים עד שיזכה לחיי העולם הבא בשלימות.

ב. בשעת הוידוי יש לזכור את החטא ולהתודות עליו אולם אין להעמיק בפרטי המחשבה מה בדיוק עשית באותו רגע שאז יצא שכרך בהפסדך.

בהצלחה,