זוגיות

אשתי יוצאת את חובת הקידוש מחותנתי

  • ד' תשרי התשע"ה

שאלה

שלום רב, בכל פעם שאנו מתארחים אצל החותנת שלי בשבתות וחגים, החותנת שלי מקדשת ראשונה ואשיתי יוצאת בקידוש שלה ולא בקידוש שלי. אותו הדבר גם בבציעת הפת. כיצד על פי ההלכה היא אמורה לנהוג בקידוש אצל אימה?

תשובה

שלום וברכה

ראוי מאוד שלא תקפיד בדבר הזה. אין חובה הלכתית שהיא תצא ידי חובת הקידוש דווקא אצלך. היה ראוי שהיא מצידה תרצה לצאת ידי חובה ממך, אולם אין לעורר על כך כל רעש ומהומה.