חגים ומועדי השנה

האם מותר לעבוד בבוקר של ערב יום כיפור?

  • כ"ז אלול התשע"ד

שאלה

שלום רב, רציתי לשאול האם מותר לעבוד בבוקר של ערב כיפור (לפני שנכנס הצום)? ואם ממש מחייבים אותי לעבוד מחשש שיפטרו אותי, האם לעבוד ולתרום את הכסף שארוויח בעבור יום זה, זה פתרון טוב? ואם כן לאן הרב ממליץ לתרום את הכסף? תודה רבה, אשמח לתשובה דחופה, חתימה טובה.

תשובה

שלום רב,

מעיקר הדין מותר לעבוד בבוקר של ערב יום כיפור, אלא שאין סימן ברכה בכסף (חזון עובדיה ימים נוראים עמוד רלז), ואם יש חשש שיפטרו אותך - תוכלי לעבוד ללא חשש.

כתיבה וחתימה טובה,

הלל מאירס