תנור בחג על שעון שבת

  • כ"ז אלול התשע"ד

שאלה

האם ניתן לאפות בתנור בחג ע"י שעון שבת? האוכל יכנס לתנור לפני התחלת השעון. אך ייתכן שאצטרך לפתוח את התנור בזמן האפיה לצורך בדיקת מוכנות האוכל. האם ניתן להזיז את זיזי השעון (פשוט שקונים בחנויות המזון)בהתאם לצורך וכמובן במרחק מזמן התחלת הפעולה. האם ניתן לכבות/להדליק את התנור כאשר שעון השבת כבוי? (לפי פסקי הרב עובדיה זצ"ל)

תשובה

שלום וברכה

כל הדברים שציינת מותרים מלבד פתחית התנור באמצע האפיה שאסורה בחלק מהתנורים, ברבים מן התנורים יש פעילות חשמלית ברגע שפותחים וסוגרים את הנור ואסור לפתוח לסגור את התנור ועל כן אסור לפתוח ולסגור את התנור כאשר התנור אינו כבוי.

בברכת שנה טובה,

בנימין שמואלי.