נשים

ליל טבילה בליל ראש השנה

  • כ"ז אלול התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, רציתי לשאול כיצד בתור אמא לילדים קטנים אוכל ללכת למקווה בליל ראש השנה? האם בעלי צריך להפסיד תפילה ראשונה של ר"ה? ואם להביא בייבי סיטר האם אין זה חוסר צניעות? שהרי רוב הסיכויים שתורגש הסיבה? מלבד זאת, כל השנים, נהגנו בימי ראש השנה כבימי פרישה כפי שלמדנו- מה עליי לעשות? בכלל, רציתי לשאול מה עושה אישה שליל טבילתה חל ביום חג כמו ליל הסדר וכדו'? ברוב המקרים מתארחים או מארחים- האם אין בעייה של צניעות? במידה והבעל והאישה מוכנים לדחות את ליל הטבילה בשל אי נעימות- האם זה מותר או שצריך לשאול רב? תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

לא ראוי לדחות את הטבילה אפילו כששני בני בזוג מסכימים. אם חל ליל טביהל בראש השנה ראוי לקיים את המצווה ולהוסיף על הזכויות שלכם את הזכות ללכת ולטבול. מותר להזמין נערה להיות בייביסטר ואין זה מוכרח שהיא תתפוס את הסיבה. אף אם היא תבין, אין בזה בעייה כשם שאין כל בעייה שהבלנית יודעת מתי את טובלת. הפירסום אסור אבל כל זמן שאינו לצורך.

אם יש אורחים מנסים להתחכם, אבל אם מישוה שם לב, לא קרה כלום.

כמובן שרק בליל הטבילה תשמשו ולא לילה השני של ראש השנה.