שו"ת הלכות יום טוב

האם מותר לאשכנזים להתקלח במים פושרים ביום טוב?

  • כ"ו אלול התשע"ד

שאלה

אני אשכנזי מותר להתקלח בפושרים בר"ה? איך מתנגבים לאחר המקלחת בלי לעבור על סוחט? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מנהג האשכנזים שלא להתקלח בשבת וביום טוב אפילו במים קרים, אך אם אתה סובל מזיעה ונחוץ לך להתקלח, תוכל להתקלח אפילו במים פושרים (ראה משנה ברורה סימן שכו ס"ק ז וכא, ושמירת שבת כהלכתה חלק א' פרק יד סעיף יא).

לגבי סחיטה, צריך להיזהר שלא לנגב את את שיער הראש (ושאר המקומות שיש בהם ריבוי שיער) בחזקה, אלא רק באופן קל (ראה ארחות שבת חלק א' עמודים תה-תו).

כתיבה וחתימה טובה,

הלל מאירס