חגים ומועדי השנה

האם אישה חייבת לשמוע תקיעת שופר בראש השנה?

  • כ"ו אלול התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, כידוע, תפילות ראש השנה בבית הכנסת תורמות רבות להתעלות הרוחנית. אני אמא לתינוקות ברוך ה'. אינני חושבת שאוכל להתפלל בבית הכנסת בישוב הדעת עם הקטנים. כיצד ניתן להתפלל בבית? האם אני חייבת לשמוע תקיעת שופר בראש השנה? ברכה והצלחה, שנה טובה

תשובה

שלום רב,

1. אם את לא יכולה להתפלל מכיוון שאת עסוקה בטיפול בילדים, אזי מעיקר הדין את פטורה מלהתפלל. ומכל מקום כדאי מאוד לדחוק ולמצוא איזה זמן להתפלל לפחות חלק מהתפילה.

2. אישה פטורה מלשמוע תקיעת שופר, משום שהיא מצוות עשה שהזמן גרמא (שלחן ערוך סימן תקפט סעיף ג), ומכל מקום נוהגות הנשים להחמיר על עצמן וללכת לשמוע תקיעת שופר, אלא שאין לאישה להחמיר בזה אם בשביל זה היא תצטרך להביא את ילדיה הקטנים לבית הכנסת והם יפריעו לציבור לשמוע תקיעת שופר כהלכתו (ילקוט יוסף שם סעיף ה).

בהרבה מקומות מתקיימת תקיעת שופר לנשים בשעות אחרי הצהריים המאוחרות, ואם תרצי להחמיר לשמוע תקיעת שופר תוכלי לעשות זאת שם.

כתיבה וחתימה טובה,

הלל מאירס