חגים ומועדי השנה

האם אישה צריכה ללבוש בגד חדש בהדלקת נרות של היום השני של ראש השנה?

  • כ"ד אלול התשע"ד

שאלה

האם זה דין או מנהג שאישה תלבש בגד חדש בשהחיינו של הדלקת נרות ביום ב' של ראש השנה. תודה רבה רבה

תשובה

שלום רב,

לפי מנהג האשכנזים שמברכים שהחיינו על הדלקת הנרות של היום השני של ראש השנה נכון שהאישה תלבש בגד חדש או תניח פרי חדש לפניה, כדי שתוכל לברך שהחיינו ללא פקפוק (משנה ברורה סימן תר סק"ד), אולם זה לא מעכב.

ולפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל, הנכון הוא שהנשים לא יברכו שהחיינו כלל בעת הדלקת הנרות (חזון עובדיה ימים נוראים עמוד סב), אך גם הוא מודה, שטוב להניח לפניו פרי חדש בשעת הקידוש של ליל שני של ר"ה, כדי שיהיה אפשר לברך שהחיינו ללא שום פקפוק. ומכל מקום אם אין מצוי פרי חדש, אף על פי כן יברך שהחיינו (שלחן ערוך סימן תר סעיף ב, וחזון עובדיה שם עמוד קסג).

כתיבה וחתימה טובה,

הלל מאירס