שאל את הרב - כללי

משמעות המילה 'דוד' בשיר השירים

  • כ"ב אלול התשע"ד

שאלה

מדוע נבחרה המילה "דוד" בשיר השירים כביטוי לאדם אהוב, לבעל, ואיך הגיעה מילה זו לשימושה כיום - אח של אמי/אבי?

תשובה

לכבוד השואלת,

מצאתי בספר "ביאור מילים נרדפות" ש"דוד" מראה על קירבה הכי קרובה של מי שאינו הורה.

וזה על פי הפסוק בעמוס: "וּנְשָׂאוֹ דּוֹדוֹ וּמְסָרְפוֹ" (עמוס ו-י), שפירושו, "מסרפו" היינו הורה, שהילד יוציא מהם כמו ששרף יוצא מן העץ. ו"דודו" היינו קרובו ואוהבו הכי קרוב, אבל לא זה שמולידו, שהוא אחי האב או האם.

א"כ בשיר השירים משמש המילה "דוד" לאוהב ולבעל.

בברכה,

רב נחום