שאל את הרב - כללי

איך משיגים במהירות ועשה טוב

  • כ"ב אלול התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אני בחור ישיבה וב5 וחצי שנים האחרונות עקב גירושי הורי, ואבי חלה בסרטן לפני כשנתיים עזבתי פנימית את התורה והמצוות חיצונית לבשתי ציצית וכיפה אבל בחדרי חדרים עברתי על עשה ולא תעשה חיללתי שבתות ,פגמתי בברית קודש, הרהרתי מחשבות אסורות, טימאתי את עיניי במראות אסורות, מילאתי את ליבי בתועבה, בקושי הנחתי תפילין, ליבי היה מלא בייאוש וחוץ מהמחשב הסרטים הסדרות וכדורגל לא עניין אותי כלום, אבל בליל שבת האחרונה כשהגעתי לבית כנסת אחרי הרבה זמן שלא הייתי, התיישבתי ולרגע הבנתי שכל חיי חיפשתי אהבה של אבא או אמא ושאר הסובבים אותי, ואף פעם לא קיבלתי, אבל באותו רגע בקבלת שבת הבנתי שיש מי שאוהב אותי כל הזמן וזה הקב"ה וזה כל כך היכה בי שביום ראשון בבוקר הלכתי להתפלל נץ ומיד אחרי זה פתחתי את המחשב ומחקתי הכל מוזיקה לועזית, אלפי סרטים, מאות סדרות, תוכן שאספתי והורדתי מהאינטרנט במשך 5 שנים ולרגע הבנתי שמחקתי את החיים שלי והבנתי שברגע אחד עשיתי סור מרע, והשבוע אני מתפלל כל יום 3 תפילות במנין ישיבתי והורדתי שיחות מהיוטיוב של הידברות ואני מתחזק אבל רציתי לשאול איך באמת אפשר להשיג במהירות את העשה טוב כדי למלאות את המקום של הרע שניתקתי ממני כי אני מרגיש שאני חייב לנצל את הזמן ואני לא מצליח אם תוכלו לייעץ לי או אפילו לתת לי מילות עידוד וחיזוק ושיהיה לכם שנה טובה וכתיבה וחתימה טובה יוסף

תשובה

שלום וברכה

אין כל צורך במילות עידוד למי שזכה לעזוב את כל הטומאה ואת כל הזוהמה ובא לקבל עליו עול מצוות מחדש בשלימות. אין לך אדם גדול מזה ובפרט בזמן המסוגל, ימי הרחמים והרצון בחודש אלול ימים אלו כשהמלך מלכו של עולם בשדה ומקבל את כל השבים איליו בתשובה שלימה, כבר הפכת להיות צדיק גמור היהור תשובה חזק אחד ורצון כן ואמיתי לעבוד את ה' ובפרט שהתשובה שלך מאהבה וכפי שכתבת ששבת בתשובה מחמת הבנתך את גודל אהבת ה' איליך, בוודאי שאתה בדרגת צדיק גמור שכל הזדונות לשך נהפכו לזכויות והינך מלא במצוות וללא חטאים כלל. אשריך שאתה מגיע לראש השנה כבעל תשובה גמור ובוודאי תיכתב ותיחתם בספרן של צדיקים גמורים.

אציע שתשלח לנו מס' טלפון כדי שנוכל לסייע לך ולהדריך אותך בדרך הנכונה בסייעתא דשמיא. אם זה לא שייך, נא לכתוב לי שוב.

בהצלחה,