שאל את הרב - כללי

שאלה דחופה !!

  • כ' אלול התשע"ד

שאלה

שלום וברכה - יש לי שאלה ובכן , חודש אלול הוא חודש הרחמים והסליחות בחודש הזה כולם הולכים לסליחות ומתפללים ומתחזקים ושומרים על עצמם גם בקדשה ובטהרה וכו ומישתפרים במידות ודרך ארץ . וכו וכו כואב לי לומר אבל אני לא כל כך הלכתי כמעט ולא לסליחות לא שומר את עצמי בקדושה ובטהרה - כמובן אני מתחרט ניסיתי מתחילת החודש להישמר בפרט כשאני על האינטרנט הארור הזה ולא יצא לי נפלתי , אפי היום . אבל הכלתי מיקודם למיקווה ולסליחות שהיו היום בצהרים בשעה 5 ושומע את השירים של הסליחות וזה מזיז אותי קצת . אני רוצה לעשות חשבון נפש - אני כמעט בחיים לא עשיתי חפשבון נפש לא יודע אך עושים .. אז 1) אם תוכלו לומר לי אך עושים חשבון נפש ? (אני מתחיל כבר עכשיו ליכתוב בדף מה לתקן ומה להישתפר אבל תערו לי ) אחרי שאני עושה חשבון נפש ויראה מה לא טוב עשיתי מה אני אמור לעשות אני גם בלי חשבון נפש יודע מה אני צריך לתקן - כלומר שלא לעשות שוב את מה שאני הייתי עושה . 2)ובכן אני ... שואל את עצמי אחרי שאני יתוודה על העוונות שלי (בכל פעם בוידויים ) אך אני אמור לדעת שהקב"ה קיבל את התשובה שלי ... הרי עד היום הזה . היום .! אני חטאתי לו ... ולא יודע מה יהיה עד ראש השנה מקווה שלא..! שאני לא יחטא לו .. 3)וחוץ מיזה שאומרים שיש עוונות שאין התפילה של האדם מיתקבלת 40 יום ... כמו מי שלא שמר על הברית שלו.. אז חרב עולמי .. !! מה אני יעשה עכשיו עוד לפני יום הדין ויום כיפור.. ???? אני רוצה להרגיש שאני נקי מהכל ... ולהיכנס ליום הדין נקי .. כדי שבורא עולם יראה שאני מיתחזק ושומר על הברית! וחוץ מיזה עוד דברים ... 4) אז אך אני יעשה רשימה לתיקון - ולהתחלת הדרך..?! תודה רבה...

תשובה

לכבוד השואל,

1.  עיקר ענין חשבון נפש הוא לעבור חיובי המצוות ולראות איזה מהם חסרים בכונה לתקן אותם. אבל אם אתה בין כה כבר יודע מה שעליך לתקן, עדיף להתרכז על זה.

2. הוידוי הוא רק חלק אחד מן חלקי התשובה; צריכים גם עוד שני חלקים דהיינו החרטה על העבר (שככל הנראה יש לך) והקבלה בודאות ככל שאפשר אלא ישוב לעשות את החטא עוד.

והנשמע מדבריך, שמה שמפריע לך בעבודת השם היינו ההתרגלות לאינטרנט - שזה אינו סתם עבירה שיש ביכולת האדם להתגבר עליו, אלא זה יותר הימכרות כזאת שלא תמיד ביכולת האדם להגמל מזה בלי להשתמש בכלים המיוחדים לגימלה ממנו.

ולכן נראה, שאולי התשובה הכי חשובה שלך היא,  לעשות החלטה חזקה לעצמך שאתה הולך לחפש אחר שליח טוב שיוכל לעזור לך במומחיותו להגמל מן הקשר הזה לאינטרנט, ושתפעול לפי ההוראות שהוא מדריך אותך בהם.

3) יתכן שענין שמירת הברית אצלך קשור בישירות למצב הקשר לאינטרנט. ואם השליטה על זה לא בידך כעת , אז אין לך לדאוג כ"כ על זה אם אתה בין כה עוסק בתיקון שורש הבעיה ולאזן את היחס לאינטרנט בעזרת השליח הנכון.

בברכה שתזכה למצוא את השליח המתאים ושהשם יתן לך שנה זו שנה טובה שנה שתוכל להתאזן וליסד יסוד חזק לכל חייך בעזרת השם,

רב נחום