חגים ומועדי השנה

האם חובה לעלות לרגל בסוכות?

  • י"ב תשרי התשפ"א

שאלה

אני ובעלי גרים בחו״ל. רציתי לדעת מה זה אומר בימינו לעלות לירושלים בשלוש רגלים? האם הכוונה שאנו צריכים להיות בירושלים כל החג, או מספיק יום אחד מהחג לעלות לירושלים. שאלתי זו כיוון שמשפחתי גרה בגדרה ולא בירושלים. לתשובתך אודה.

תשובה

שלום רב,

המצווה של עלייה לרגל היא בזמן שבית המקדש היה קיים, כדי להביא קרבן לבית המקדש. ומכל מקום גם בזמן הזה יש עניין (לא חובה) לעלות לירושלים לכותל המערבי בשלושת הרגלים. כדי לקיים עניין זה מספיק לעלות פעם אחת במהלך כל רגל.

מקורות: יעויין שו"ת יחוה דעת חלק א' (סימן כה).

בברכה,

הלל מאירס