שאל את הרב - כללי

שתיית יין מרובה

  • י"ח אלול התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום לפני פחות מחצי שנה התחתני עם בעלי בשידוך. באופן כללי יש לי באמת בעל טוב בעל מידות טובות אבל יש משהו שמאוד מפריע לי עצם היותו מעשן ושותה, כל יום הוא שותה חצי בקבוק יין ובימי שישי גם יותר מבקבוק שלם, השתיה אומנם לא גורמת לו להתנהגות מביכה או אלימה אבל היא כן גורמת לו לעיפות ולפעמים לחוסר מצב רוח, מה שיותר מפריע לי בעניין השתיה זה הפן הבריאותי במיוחד לאור העובדה שאביו וסביו נפטרו מסרטן וכידוע שתיה מופרזת של אלכוהול בהחלט מגבירה את הסיכויים למחלות, כמו כן ידוע כי שתיה מרובה ועישון פוגעת בפוריות הגברית, אומנם אנחנו נשואים זמן קצר אבל בכל זאת השתיה לא תורמת. נסיתי לדבר ללילבו ולהסביר לו מה הסיבה שהנושא מפריע לי אבל כל פעם שאני מעלה את הנושא הוא תעצבן ומעביר נושא בלי אפילו מעט רצון לנסות או לשתף פעולה, שאני מסבירה לו שאני רק מנסה לנהל איתו שיחה ושהוא לא צריך להתעצבן הוא אומר שאני חופרת. אני יודעת שזה לא משהו שאני יכולה להתרגל אליו וזה פשוט מתסכל כל פעם מחדש הייתי שמחה לקבל הצעה בנושא תודה מראש טליה

תשובה

שלום וברכה

מאחר וזה לא מזיק להתנהגותו אציע לא להילחם איתו על עניין שתיית היין ולהיפך לקנות לו מפעם לפעם מתנה בקבוק יין טוב.

לאחר תקופה שלא תדברי מאומה בעניינים אלו, תנסי להציע לו להמשיך בשתיית היין ולהימנע מעישון ואקווה שהוא יסכים לכך.