חברה והשקפה

פוניביז

  • י"ד אלול התשע"ד

שאלה

שאלתי את הרב שמואלי לפני מספר ימים מדוע החרדים רבים כל הזמן זה עם זה והרב ענה לי שזה לא נכון אז כיצד מסבירים את האלימות בישיבת בפוניביז שכמותה לא נמצאת במוסדות חינוך חילונים ועוד בהנהגת רבנים (השאלה אינה לקינטור אלא מתוך רצון אמיתי להבין מה קורה)?

תשובה

שלום וברכה

א. אנו מגנים בכל לשון כל גילוי אלימות ובפרט מגנים את ההתנהגות הלא הולמת והלא ראויה של בני תורה.

ב. בכל זאת אינני מבין מדוע מע"כ מטיל את התנהגותם של יחידים בישיבה על כל הציבור החרדי. הציבור החרדי מונה כחצי מיליון איש ובישיבה פלונית יש מחלוקת על כספים ושליטה, דבר שהוא לגיטימי כל זמן שהוא מתנהל על פי התורה. ההתנהגות של היחידים באלימות היא מגונה ומבזה ואין לה כל קשר לצביור החרדי ואין כל מקום לשאול מדוע הציבור מתנהל במחלוקת.