שבת

האם מותר להגיד שם ה’ בתפילה אחרי הדלקת נרות?

  • י"ג אלול התשע"ד

שאלה

שלום רב, האם מותר להגיד שם שמים בתפילה לאחר הדלקת נרות שבת כמו בתפילה הבאה? או שיש להגיד "הקב"ה/השם"? יהי רצון מלפניך ה' אלקי, אלקי ישראל, שתחונן אותי (ואת אישי) ואת כל קרובי, ותתן לנו ולכל ישראל חיים טובים וארוכים. ותזכרנו בזכרון טובה וברכה. ותפקדנו בפקודת ישועה ורחמים. ותשכן שכינתך ביננו וזכנו לגדל בנים ובני בנים חכמים ונבונים אוהבי ה', יראי אלקים, אנשי אמת, זרע קודש. בה' דבקים ומאירים את העולם בתורה ובמעשים טובים ובכל מלאכת עבודת הבורא. אנא, שמע את תחינתי בזכות שרה ורבקה ורחל ולאה אמותינו. והאר נרנו שלא יכבה לעולם ועד והאר פניך ונושעה, אמן. תודה

תשובה

שלום רב,

את יכולה לומר שם שמים בתפילה שאחרי הדלקת הנרות.

מקורות: יעויין שו"ת יחוה דעת חלק ה' (סימן מט הערה ב), אור לציון חלק ב' (פרק מו סעיף נא), ודעת נוטה חלק א' (עמוד שצה, תשובה שצא).

בברכה,

הלל מאירס