שאל את הרב - כללי

האם אחרי שהחלפתי שם יש משמעות לשם הקודם שהיה לי?

  • י"א אלול התשע"ד

שאלה

שלום לרב! השבת החליפו לי את השם מבתאל ליעל בעצתו של הרב חיים קנייבסקי שליט"א. רציתי לשאול מה לגבי פסוק לשם שאומרים בשמו"ע. האם להפסיק להגיד את הפסוק של השם בתאל ולהגיד פסוק שמתאים לשם יעל או את שניהם? כי הרב אמר להחליף לגמרי את השם ולא להוסיף שם.. כנ"ל לגבי זה שאם אבקש ברכה מרב מסויים אז לומר את השם החדש בלי להזכיר את השם הקודם? ומה לגבי כתובה בעז"ה? האם השם הישן הוא נחלת העבר או שיש לו עדיין משמעות לגביי ? פשוט אני כבר לא נקראת בו.. תודה רבה לרב!

תשובה

שלום וברכה

השם שלך הוא יעל ורק יעל ולכן בפסוק השם תאמרי רק את הפסוק על השם יעל, כו בברכות של רב וכדו'  וכן בכתובה יכתבו אך ורק את השם יעל.