שאל את הרב - כללי

קיבלתי על עצמי

  • י"א אלול התשע"ד

שאלה

קיבלתי על עצמי לפני חודשיים - שלוש , להניח תפילין ולקרוא קריאת שמע , מאותו יום שקיבלתי אני כל יום מניח וקורא קריאת שמע , מברך לפני אוכל או שתייה כל דבר , עכשיו היו פעמיים שנרדמתי ולא קראתי קריאת שמע אבל נרדמתי , וקראתי אחריי זה בבוקר כשקמתי , מה לעשות ? יהיו השלכות או משהו ? כי לפי מה שהבנתי קבלה זה כמו נדר .

תשובה

שלום וברכה

קיבלת על עצמך להשתדל לקרוא בכל יום ויש מאוד להקפיד בכך אבל אם שכחת, שגחת ולא תיענש בעוון נדרים, אם כי כפי שכתבתי יש מאוד להקפיד על כך.