חגים ומועדי השנה

איך אפשר לפתוח את הלב לרצות לעשות תשובה?

  • ו' אלול התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב, דווקא עכשיו בחודש אלול הלב שלי אטום. קשה לי לרצות להשתפר, אפילו להקשיב להרצאות בהידברות קשה לי. מה אפשר לעשות כדי לפתוח את הלב ולעשות תשובה שלמה? לא נשאר עוד הרבה זמן לאלול... תודה.

תשובה

שלום רב,

כדאי שתאמרי לפחות חמישה פרקי תהלים כל יום (בלי נדר), כי אמירת תהלים מסוגלת לעורר את האדם לחזרה בתשובה (ליקוטי מוהר"ן תנינא תורה עג).

בברכה,

הלל מאירס