מהו סדר הזמנים מיציאת מיצרים עד הכניסה לארץ

  • ו' אלול התשע"ד

שאלה

שלום לרב, ברצוני לשאול מספר שאלות. 1.מהו הסדר מיציאת מצרים עד הכניסה לארץ, מבחינת כמה זמן מיציאת מיצרים עד למעמד הר סיני , קבלת הלוחות הראשונות עד ללוחות השניות עד לחטא המרגלים עד מות מרים מות אהרון מות משה והכניסה לארץ? 2 .מהי הברית שנכרתה בחורב ואפוא היא ממוקמת לפי השאלה הראשונה? 3.האם היו משתמשים במדורות להכרזת ראש חודש ולעברת מסרים בזמן בית המקדש הראשון והשני? 4.האם בני ישראל קיימו מצוות במדבר או רק לאחר הכניסה לארץ? 5. מהי הראיה שצריך לשמור מצוות בחו"ל? תודה מראש אברהם

תשובה

שלום וברכה

1. 50 יום מיציאת מצרים בטו' ניסן ועד למתן תורה בז' סיוון.

2. קבלת הלוחות הראשונות ביז' בתמוז. לחות שניות ביום כיפור שלאחר מכן.

חטא המרגלים בשנה שניה בתשעה באב.

מות מרים י' ניסן של שנת הארבעים

מות אהרן ראש חודש אב בשנת ארבעים

מות משה רבינו ז' אדר סוף שנת הארבעים.

הברית בחורב זה מעמד הר סיני.

3. כן עד אמצע בית שני.

4. בני ישראל קיימו את רוב המצות במדבר מלבד מצוות שאינם נהוגות אלא בארץ ישראל.

5. למה נפטור את קיום המצוות בחו"ל רק בדבר שהתורה גילתה לנו בפירוש שנוכל לקיים רק בארץ כמצוות התלויות בארץ,  אין חובה לקיים בחו"ל.