שאל את הרב - כללי

האם אכן אין לנשמת כלבים בעולם הבא

  • ו' אלול התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, קראתי שאלה שנשאלה לגבי נשמת כלבים בעולם האמת, והבנתי מהתשובה כלשונך "בעלי חיות נפשם מתבטלת ונעלמת, אין להם כל המשכיות" - ומכאן שאלתי, אם אומרים שלעתים נשמת אדם מתגלגלת בבע"ח, מה זה אומר בעצם? שאחרי שהתגלגל, התאדה?? אין לנשמה זו חיי נצח (שהרי הייתה אדם קודם). ומה לגבי כל בעלי החיים המוזכרים בשירת הבריאה, האם כשהקב"ה מגיע לגן עדן התרנגול רק כאן בעולם הזה קורא ולא בעולם עליון? ואם הם כאן ונעלמים לאלתר, מה התכלית? יש כל כך הרבה סיפורים על חתול וכו' שהתגלגל מנשמת אדם שלא נאמר עליו קדיש וכו' – מה על נשמת האדם?? למותר לציין, יש לי כלבה מזה 12 שנה (עוד לפני התשובה) ובשנים האחרונות היא זוכה איתי לשמוע דברי קודש (דרך הידברות בין היתר). הייתה פעם שכשהבאתי אותה איתי לירושלים, אימי ביקשה שתהיה בחדר וראיתי שהיא התעצבה. באותו לילה חלמתי שהיא מדברת איתי בשפתי, אינני זוכרת מה אמרה כביכול, אך אני זוכרת שהתנצלתי מעומק נפשי וביקשתי סליחתה. אודה לתגובתך

תשובה

שלום וברכה

ברור שישנם כלבים שמתגלג בהם נשמת יהודי וברור שנשמה זו אינה כלה חלילה אלא ממשיכה בתיקונה. אבל חיות הכלב אינה מנשמה זו, אלא מהחיות של נפש הכלב שהיא מתבטלת ונעלמת. הנשמה נענשת בכך שהיא נכנסת לתוך הכלב וחיה איתו, ה' ישמור.

ה' יעזור שכולנו נזכה לתקן את כל אשר אנו צריכים,