אמונה

המקובלים של ימינו לא לומדים את שיטת הרב אשלג , מדוע?

  • ה' אלול התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב שליט"א. ב"ה אני עוסק כמה שנים בחכמת הקבלה. בתחילה למדתי את הדברים מלובשים בתורת החסידות, לאחר מכן את קבלת הרמח"ל וכתבי האריז"ל (לא את כולם כמובן, אפילו לא את רובם). ולאחר מכן התחלתי ללמוד את שיטת הרב אשלג. כמובן שהבסיס הוא לתפוס שיטה בלימוד ספר עץ חיים של האריז"ל. הראש ישיבה של אחת הישיבות שזכיתי ללמוד נתן לי התר ללמוד. השאלה שלי היא כזאת : כשאני לומד את קבלת הרב אשלג היא כ"כ מסודרת ומוסברת בצורה מדהימה בסדר של קודם ונמשך ובהדגשה שלא להגשים את הלימוד ח"ו. מצד שני אני רואה הרבה סתירות בין קבלת הרמח"ל הקדוש לקבלת הרב אשלג. מסתמא כי הם שיטות שונות. קבלת הרש"ש אני לא ראוי ללמוד הדברים מאוד עמוקים ואני לא מרגיש בשל לצלול לים העצום הזה. רציתי לדעת מה ענין השיטות לא רק בעניין של צמצום כפשוטו ולא כפשוטו. אלא בעניין שהמקובלים של ימינו לא לומדים את שיטת הרב אשלג ומדוע? . וב' האם הרב יכול לתת לי את שמותיהם של רשימת הספרים שמפרשים את הספר הקדוש עץ חיים. (נ.ב אני יודע שזה נשמע הזוי לכתוב שאלה כזו באתר של חוזרים בתשובה). אבל הכוונה שלי טהורה ללמוד ולעשות נחת להשם ואין לי כ"כ למי לפנות בזה העניין, וכאן באתר יש רבנים תלמידי חכמים שעונים לכל שאלה. תודה רבה (=

תשובה

שלום וברכה

מומלץ ללמוד את ספר אוצרות חיים של המרח"ו בפירוש הרב דניאל פריש.

בעניין עמקות המחלוקת בין כל השיטות אין זה המקום כמובן לדיון בנושא ארוך ועמוק זה.