שאל את הרב - כללי

אירוע ברית נפרד או מעורב

  • ג' אלול התשע"ד

שאלה

ברוך ה' יתברך עומד להוולד לי ולאשתי בן. ובנוגע לברית פרצה מחלוקת ביני ואשתי. אשתי טוענת ש"זה פשוט דבר מפגר" לערוך ברית נפרדת. די שטקס הברית עצמו יהיה נפרד, ואחרי זה לערוך את הברית שלחנות שלחנות של משפחות. ועוד, שרבים מהמוזמנים הם חילונים ולא ירגישו בכך בנוח, ואף אחד מהם רוצה שזה יהיה נפרד. ואשתי טוענת שאין בכך שום בעיה הלכתית. ועוד שראתה רבנים שעורכים סעודת ברית מילה במשפחות מעורבות. ואכן בדקתי בפוסקים מעט בענין וראיתי שהרב מנשה קליין מחמיר בכך מאוד ואפילו סעודה מצומצמת טוען שמכניסים את היצר הרע בזה לאירוע. אמנם מאידך, ראיתי לשו"ת אג"מ שמיקל בזה, והוכיח שהיו אוכלים את קרבן פסח משפחות באפן מעורב באותו בית (ואם לא, לא יצאו י"ח) וטוען שכל מה שהוזכר בגמ' סוכה נ"ב: "וספדה הארץ משפחות משפחות לבד.." זה רק במקום שהכניסה אליו פומבית ולא אישית. אמנם אני חושב שצריך להחמיר בדבר, היות ויבואו נשים חילוניות בלבוש = לא לבוש, הואיל ואני בעל תשובה וכל המשפחה חילונית. ואיני רוצה שאנשים יראי שמים שיהיו שם יצטרכו להרגיש לא בנוח, או ח"ו לפול בשמירת העינים וכיו"ב בגלל זה. ואני חושב שבמציאות כזו גם האג"מ יחמיר ללא ספק. ומה עוד, שאני מתנגד לכך שכל האירוע יהיה מעורב אם 'אופציה' לישיבה נפרדת לגברים מאחורי מחיצה. כי איני רוצה שחברי בישיבה ירגישו "עוף מוזר". ודי לי בכפייה החילונית הנעשית מחוץ לביתי, כל שכן שבגלל החילונים אנשי יראי שמים יצטרכו לשבת ב'חדרי מסתור' דרך בזיון. ועוד, שהחילונים שיושבים מעורב נכשלים בגללי. כמה צריך להתעקש על כך גם כשזה בא על חשבון שלום בית?

תשובה

שלום וברכה

האם אשתך מתעקשת לעשות מעורב כי הוא לא מאמינה שצריך לעשות נפרד או כי היא מתביישת במהמשפחה?

בבקרכה,