שאל את הרב - כללי

כמה שאלות בנוגע לבחירת שם לתינוק שלי

  • ג' אלול התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב! אני ב"ה בהריון וצריכה ללדת בקרוב. יש לי כמה שאלות בנוגע לברחירת השם של התינוק. א. ידוע שנאמר שיש להורים מאין נבואה לבחירת השם. האם זה יכול להיות בזמן ההריון או לאחר הלידה ושכבר רואים את התינוק? ב. היו מספר קשיים בכניסת ההריון ולפניו ואני סיכמתי בליבי עם ה' שאם יעזור לי אקרא לילד בשם עזריה על העזרה של ה' עמדי. אני מאד מעוניינת בשם אך בעלי פחות מתחבר. ועכשיו אני מרגישה שזה לא בסדר לחזור בי. מה אפשר לעשות?? ג. האם השם נעימה שהיא פירושו בעברית של ג'ני, זה שם בסדר? מודה לך מקרב לב על ההשקעה והזמן. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

א. ההכרעה  על השם סופית תהיה רק לאחר הלידה.

ב. ניתן להוסיף שם נוסף לעזריה כרצון בעלך וכך לא תהיה כל בעייה.

ג. השם נעימה, בסדר.