שאל את הרב - כללי

מגזר

  • א' אלול התשע"ד

שאלה

מדוע החרדים רואים את עצמם בתור המגזר הכי טוב, ומלמדים את הילדים שלהם לשנוא ולא לקבל כל בן אדם שהוא שונה מהם בהשקפה או בסגנון? האם באמת הכי חשוב זה ההלכה בצניעות ולימוד תורה או בן אדם לחבירו? הרי בית המקדש לא נחרב בעוון צניעות אלא בעוון שנאת חינם. אז למה הם שהם באמת ציבור בעל ערכים יפים, דורס בלי לשים לב אנשים, מגזרים, תרבויות בהיתר המצוות שלהם? האם באמת כאשר אני עושה החלטה לגבי השתייכות למגזר מסויים, אני צריכה ללכת למגזר שמקיים הכי נכון בינו לבין עצמו את התורה (דתיים לאומיים) ששומרים על צניעות, תפילות, תורה, נידה, בן אדם לחבירו. או ללכת לציבור שידוע בקו יותר שמרני ואמיתי, אבל כל מה שמדובר בבן אדם לחבירו מזולזל? מי מהם צודק, ומה באמת היא התורה האלוקית? אשמח לתשובה, אומנם השאלה שלי מורכבת משני חלקים אך היא על אותו עיקרון, תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

לאחר בקשת הסליחה, הוצאת דיבה על ציבור גדול הוא דבר שאינו ראוי.

מי מחנך לשנוא? איפה ראית דבר כזה? באיזה עיתון קראת על כך?

על בסיס מה קבעת שהדתיים הלאומיים שומרים יותר על המצוות? אינני יודע לאן את שייכת, אבל לומר כך זה ממש לא נאה ולא יאה.

נא להסביר כדי שאוכל לענות.