שאל את הרב - כללי

ספירת עמ"י

  • א' אלול התשע"ד

שאלה

שלום, 1.מדוע ה` סופר שוב פעם את עמ``י בתחילת ספר שמות הרי נספרו בסוף ספר בראשית. מהי מטרת הספירה הנוספת? 2.מהי הסיבה שפרעה רוצה להרוג את הזכרים(אם אפשר לפי הפשט,הדרש). תודה רבה

תשובה

לכבוד השואלת,

1. התשובה בפירוש רשי תחילת ספר שמות שמביא מדברי חז"ל:

"אף על פי שמנאן בחייהן בשמותן, חזר ומנאן במיתתן [אחר מיתתן], להודיע חבתן שנמשלו לכוכבים, שמוציאן ומכניסן במספר ובשמותם, שנאמר (ישעיהו מ כו) המוציא במספר צבאם לכולם בשם יקרא".

2. סיבת הגזרה נזכרת בפירוש רשי לספר במדבר (פרק כ-יג) - והוא על פי דברי המדרש ילקוט שמעוני, מלכים א - יא, סימן קצו:

לפי שראו אצטגניני פרעה שמושיען של ישראל נלקה במים, אמרו כל הבן הילוד היאורה תשליכוהו.

בברכה,

רב נחום