שמיטה

חיי אישות

  • ל' אב התשע"ד

שאלה

דחוף ביותר! מאד לא נעים לי לשאול את השאלה, אך מכיון שהנושא מאד מעיק עלי (ואני כבר שנתיים מתאפק מלשאול, אך באו מים עד נפש) אנסח אותה בצורה העדינה ביותר שאוכל - אני אברך חרדי מבטן ומלידה, כשנתיים מהחתונה, ואני מאד כאוב בשל בנושא דלהלן - קיבלתי הדרכה מאד סגורה ומצומצמת לקראת החתונה בנושא חיי אישות ומצוות עונה, אולם המדריך שלי לא ממש בקיא בנבכי יצרי הרע ובנסיונות שעברו עלי מאז ומתמיד, כך שהוא נתן לי הדרכה כפי שהוא מדריך את כולם - ומדובר בהדרכה מעט יותר סגורה מהמקובל אף בציבור החרדי. מחד - יצרי תוקף אותי ואני ממש מתייסר במלחמה אתו לגבי אופן פעולת הזיווג, ומאידך אני יודע כי לא כל מה שארצה יהיה מעוגן בהלכה. כל הציטוטים לכאן ולכאן ידועים לי מהמקורות אולם עדיין אין לי ידיעה ברור מה מותר ומה אסור מבחינה הלכתית (כמובן לא בעניני נידות וכו' אלא באופן עשיית הזיווג) - אבל רק הלכתית - לא מידת חסידות ולא כיוצ"ב. מצבי הביא לכך שכיום אני סומך עצמי על המקורות המעורפלים ולא על ההלכה הנפסקת בדורנו (ואיני יודע, אולי אני נכשל בהרבה פרטים, ומאידך - אולי אין לי ידיעה מספקת על דרכי ההיתר - מה שגורם לי לעבירות חמורות (וד"ל) במשך היום), ומצד שני אני עדיין לא מסופק מבחינה רגשית ואני ממש לקראת צעדים קריטיים מבחינה רוחנית (לדוגמה - לקחת השראה למעשה ממקורות מפוקפקים, וד"ל). אני במצוקה קשה מאד בשל כך והענין דחוף לי ביותר! שאלת היא - היכן אוכל לקרוא/לשמוע הדרכה בנושא - על פי הלכה בלבד ולא על פי חסידות, בצורה ברורה ויסודית? אני מאד מקוה שהבעתי את עצמי כראוי אולם בצניעות המקסימלית, ואני מקוה שאתם מבינים אותי ואת יצרי. אבקש לא לפרסם כל פרט אודותי. בתודה מראש, לב קרוע נ.ב. נא לחזור אלי רק במייל.

תשובה

שלום וברכה

ההעדפה שלנו היא שתשאל כל שאלה שתמצא לנכון ואנו נענה. אין להתבייש לשאול כל שאלה מכל צורה שהיא.

כל ספק תוכל לשאול בצורה מפורטת ואנו נשמח לענות לך.

מה שאני יכול לומר כבר מעתה שאם את שומר את הלכות הטהרה, אינך נכשל בשום צד בעבירה חמורה מכל סוג שהוא.

אשמח לענות לך בפירוט  על כל שאלה,