זוגיות

האם יש חיוב לקיים יחסים בליל החתונה?

  • כ"ה אב התשע"ד

שאלה

שלום. רציתי לשאול האם גבר ואישה חייבים ביום שנישאו לקיים יחסים כמובן כאשר האישה טהורה? ישנה חובה הלכתית לכך? תודה מראש

תשובה

שלום רב,

נכון לקיים יחסים בלילה הראשון (יעויין ש"ך יורה דעה סימן קצב ס"ק יא, ואורחות הבית עמוד קצה). עם האמור, אם אחד מבני הזוג מרגיש קושי לקיים את הנ"ל בליל החתונה, ברור שאין לו לדחוק בצד השני. ובאופן כזה ניתן לדחות זאת לזמן אחר ללא חשש.

בברכה,

הלל מאירס