שאל את הרב - כללי

תגובה לשאלה אחרת

  • כ"ד אב התשע"ד

שאלה

שלום, ראיתי את תגובתך לשאלה למה חרדים לא אומרים מי שברך לחיילי צה"ל, קישור לכמה לינקים. קראתי אותם אבל הם לא עונים על גוף השאלה. אשמח לתשובה כנה. תודה.

תשובה

שלום וברכה

היות שהחרדים מתנגדים לתנועה הציונית, ואינם מזדהים עם מדינת ישראל כדבר שיש בו קדושה והצבא אינו דבר קדוש על כן אין מתפללים עליה במקום שאין צורך.

אולם בכל עת צרה ובכל עת צורך מתפללים לשלום החיילים אבל אין מתקנים להם מי שבירך מיוחד בכל עת כשאין צורך בזה.

בברכה