אמונה

קיומו של בורא עולם לפני הבריאה

  • כ"ד אב התשע"ד

שאלה

שאלה שהיא מאוד בעייתית ואולי אסורה לשאול אך מאוד מסקרן אותי לדעת, מה היה לפני הבריאה ומה היו עיסוקיו של בורא עולם ? כמו שהוא יצר אותנו ויש בנו את הדחף ליצירה האם יש מה שיצר אותו או דומה לו באיזו שהיא צורה? (לפני הבריאה)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אלוקים אינו אדם, ולפיכך גם אינו "משתעמם" או "רוצה דברים" כמו אדם.
אלוקים הוא אינסופי, ואין מבחינתו זמן. פירוש הדבר שאלוקים נמצא בעבר, בהווה ובעתיד - בו זמנית.
לא נוכל להבין את הנצח האינסופי, שהוא בורא עולם.

מבחינתו יתברך, הקב"ה תמיד רצה לברוא את העולם - ואכן גם תמיד ברא אותו בפועל, כי אצל הבורא, רצונו ומעשיו באים כאחד.
רצונו של הבורא הוא להטיב לנבראיו, ולכן הוא ברא אותנו. זה תמיד היה רצונו, ואלו תמיד היו מעשיו.

נא חפש בגוגל את המילים "שיחה גורלית". חוברת זו תוכל להשיב לשאלותיך בהרחבה.

שלך בברכה,
דניאל בלס