שבת

האם מותר להזמין גוי לשבת?

  • י"ג אב התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב, בעז"ה אנחנו חוגגים בר מצווה בקרוב. ההורים שלי באים מצרפת לחגוג איתנו וכמו כן אחותי ובעלה הגוי.... הם כולם מצפים להשתתף בעלייה לתורה ובשבת...!! והאם בכלל מותר לארח גוי בשולחן שבת ובבית כנסת..??? תודה.

תשובה

שלום רב,

מותר לארח גוי בשבת, אלא שכדאי להקפיד שהיין יהיה מבושל כדי למנוע חשש של יין נסך (אמנם ביום טוב יש איסור להזמין גוי להתארח). ומותר לו להגיע לבית הכנסת, אלא שכמובן אי אפשר לתת לו עלייה לתורה, ושום דבר שבקדושה.

בברכת מזל טוב,

הלל מאירס