אמונה

האם התורה שלא אזכור בשעת המיתה, לא תעמוד לי?

  • כ"ג אב התשע"ד

שאלה

שלום רב, שמעתי שלאחר הפטירה כל הידע של האדם נשכח ונשאר לו רק הלימוד תורה שהוא זוכר. השאלה שלי היא האם כשאני לומדת תורה [ משניות הלכות וכדומה] ואז שוכחת, כשאגיע לעולם הבא הידע יחזור אליי? או זה רק מה שאני זוכרת בהווה... תודה רבה ויום טוב

תשובה

שלום וברכה

מי שעשה הכל לשמר תלמודו יזכה שלעתיד יזכירו לו את כל מה ששכח וכמבואר במדרש משלי פרשה י מובא גם באלשיך הקדוש

ד"א לא ירעיב ה' נפש צדיק. זה תלמיד חכם כל זמן שמתעסק בחיים מתוך דברי תורה אם נתעלם ממנו דבר אחד, או פרק אחד מתלמודו, בשעת פטירתו מן העולם אינו נפטר מן עולמו עד שמלאכי השרת באין וסודרין אותו לפניו, בשביל שלא יהא לו בשת פנים לעתיד לבא לפני הקדוש ברוך הוא, לכך נאמר לא ירעיב ה' נפש צדיק.

בהצלחה,