תורה ומדע

לדינוזאורים הייתה פרווה כתומה?

  • כ"ג אב התשע"ד

שאלה

שלום רב.

ברצוני להפנות את השאלה לרב דניאל בלס שליט"א: האם כתוב בתורה משהו מפורש על דרקונים ? * קראנו את המאמר של הרב " דינוזאורים אמת או שקר?" ורצינו לשאול- מהיכן המסקנה שלדינוזאורים הייתה פרווה כתומה? והאם בלבד? או שהיו עוד סוגים ? תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה, ותודה על השאלה.

במאמר זה ניסיתי להסביר את מגבלות המדע. לשם כך טענתי, שגם אילו היתה לכל הדינוזאורים פרווה כתומה, לעולם לא היינו יכולים לדעת זאת, כי כל מה שנותר מהדינוזאורים הוא שרידי עצמות.

רבים מהדינוזאורים המוכרים לנו, לא רק שלא נמצאו בשלמותם, אלא הורכבו מעצמות שונות, וספק רק אם היו קיימים במציאות. עד כה נמצאו פחות מ-2000 שלדי דינוזאורים בכל רחבי העולם. אין ספק שהיו בעבר דינוזאורים, כי חלק מהמינים נמצאו בשלמות. אך אין לנו ידיעה מדעית על חיצוניותם של השלדים.

בקיצור, לא כתבתי שהיו דינוזאורים עם פרווה כתומה, אלא רק ביטאתי בשאלה זו את מגבלות הידע האנושי בנוגע לדינוזאורים.

בברכה,
דניאל בלס