נשים

האם מותר לאישה לכת לרופא?

  • כ"ב אב התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, אני מצטערת קצת על הפתיחות אבל יש לי שתי שאלות. א) אני נמצאת בקופת חולים שיש בה רק רופא משפחה ורק רופא נשים (אני יודעת שרופא נשים לא אמור לעניין אותי בגיל שלי אבל זה כן חשוב), והבעיה היא שזה רופא גבר ואני אישה ויוצא שאני חולה לפעמיים ב"ה ואני צריכה ללכת לרופא שיבדוק אותי אבל ברגע שאני נכנסת לחדר אני עוברת על: ייחוד, חוסר שמירת נגיעה, צניעות ועוד... מה אני אמורה לעשות שאין רופאות נשים במרפאה שלי בכלל? זה פשוט סיוט כי כל דבר קטן אני צריכה לבטל או לשגע את אמא שאני לא רוצה ללכת כי זה גבר ואני שומרת נגיעה! ואז היא כועסת ומתחילה להזכיר לי שאני יהיה יותר גדולה אני יצטרך ללכת לרופא נשים וזה בדיקות יותר אינטימיות ואני אומרת לה שאני לא ילך והיא אומרת שאין דבר כזה לא ללכת! הרב מה לעשות? (דרך אגב היא אמרה לי שרופאות נשים לא עדינות בכלל!) ב) השאלה השנייה: השאלה שלי היא האם אני יכולה להשתזף במרפסת שלנו עם מכנסיים קצרים וגופיה או אפילו עם בגד ים(מצטערת על הפירוט..) או שזה לא יהיה צניעות אפילו שאף אחד לא יהיה שם למרות שהקב"ה כן יהיה :) אני לא רוצה להרגיש מצפון על זה כי אני הולכת בצניעות. סליחה על חוסר הצניעות!! תודה לכם ולה' שיש לי את מי לשאול! אשריכם על עבודת הקודש:) חן.

תשובה

שלום וברכה

מותר ללכת לרופא גבר לבדיקה וכדו' ואף לרופא נשים בעת הצורך.

ראוי להשאיר את הדלת פתוחה מעט כדי למנוע איסור ייחוד. אם הרופא רוצה לסגור את הדלת ולא נועל, ניתן להקל.

ב. אם גברים לא יכולים לראות אותך במרפסת אין איסור.