אמונה

מי מרגיש את ההנאה, הגוף או הנשמה

  • י"ט אב התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, כבר תקופה ארוכה שאני מרגיש שיש שאלה שבוערת בתוכי ואני מרגיש צורך פנימי לגלות את התשובה. בתקופה האחרונה התחלתי לשאול תלמידים חכמים והרגשתי שכולם היו נבוכים ולא ידעו לאיזה כיוון לקחת את התשובה שהרי שאלתי נוגעת גם לצד החומרי וגם לצד הרוחני של הגוף, וזאת שאלתי, מה פשר המקלחת? מה פשר התחושה כאשר המים זורמים עלינו? מי צריך את המקלחת הגוף או הנשמה?

תשובה

שלום וברכה

שאלה זו אינה נוגעת רק למקלחת אלא לכל שאר הרגשות הגוף. מי המרגיש של תענוג. הגוף שאינו אלא דבר דומם או הנשמה שאין לה קשר לגשמיות כלל? התשובה היא שהנפש הבהמית היא המרגישה את תענוגי הגוף כל זמן שיש לאדם נפש בהמית היא מרגישה הנאה מדברים גשמיים מאכילה ושתיה וגם ממקלחת ועוד.