נשים

רווקה בת 41 רוצה להביא ילד

  • י"ח אב התשע"ד

שאלה

שלום רב ! אני רווקה בת 41 -עדיין לא זכיתי לזוגיות. הסביבה שלי מעודדת אותי להביא ילד מתרומת זרע ,כי השעון רץ ולא נשאר לי עוד הרבה זמן. מה היהדות אומרת על זה. איך הדת תקבל את הילד שלי.

תשובה

שלום וברכה

ה' יעזור שתזכי מהרה לזיוג משורש נשמתך ותביאי זרע של קיימא לעולם בהיתר כראוי.

אין להביא ילד מתרומת זרע מבנק הזרע כאשר לא ידוע מי הוא אביו דבר זה אסור כשלעצמו כי אין להביא ילדים שלא ידוע מי הוא אביהם. זאת מלבד החשש שילד זה ינשא חלילה אחותו מאביו ילד כזה נקרא שתוקי בלשון ההלכה וכשירצה להתחתן ייערמו לו קשיים רבים.

מלבד הפן ההלכתי יש לחשוב גם על הקושי העצום של הילד , אמליץ לראות את הסרט https://www.youtube.com/watch?v=Zy7pc9dx-Xk

על כן אמליץ אם את חוששת שאת קרובה לאיבוד הביוץ שתקפיאי ביציות ובכל מקרה אאחל שבעז"ה בקרוב ממש תזכי למצאו את זיווגך ותלדי זרע של קיימא בהיתר ובקדושה.

כמו כן אציע להרשם באתר שבע ברכות - אתר ההיכרויות של הידברות.

אמליץ שתקבלי על עצמך קבלה טובה אם בצניעות או בשבת וכדו' ובזכות הקבלה הטובה תזכי לזווגך מהרה.

אשמח לסייע לך עוד,