תורה ומדע

תורת האבולוציה והמפץ הגדול

  • י' אב התשע"ד

שאלה

שלום עיינתי בספר המהפך ורציתי לדעת מה ההבדל בין תורת האבולוציה של דארווין לבין המפץ הגדול של ג'רוג' גמוב? תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

תיאורית המפץ הגדול עוסקת אך ורק בנושא של הופעת היקום, הכוכבים והעולם.
תיאוריה זו לא רק שאינה סותרת את היהדות, אלא מתאימה עם מה שכתבו הרבה מפרשים, שהקב"ה ברא את העולם באור ראשוני אדיר, ויצר את העולם והכוכבים מחומר ראשוני.

תיאורית האבולוציה עוסקת אך ורק בהופעת בעלי החיים והאדם, ומנסה לטעון שבעלי החיים שאנו רואים כיום התפתחו מבעלי חיים פרימיטיביים, האדם התפתח מקוף קדום, הלטאה התפתחה מדג, והדג מחיידק, והחיידק מחומר דומם.
תיאוריה זו אינה מבוססת מבחינה מדעית, ואינה מתאימה למה שמקובל מן התורה.

ראה בבקשה גם:

בברכה,
דניאל בלס