שו"ת תשעה באב

תשעה באב - האם מותר לכבס בגדים מלוכלכים?

  • ז' אב התשע"ד

שאלה

1. אנו גרים בחו״ל והעבודה מצריכה נדודים וממילא להיות קרובים לבית כנסת, נצטרך לשהות בבית מלון. המצעים נקיים כמובן. כיצד לנהוג?

2. כשיש כביסה רטובה ומלוכלת (בגדי עבודה) (בגדי הרטבה לילית וסמיכות), האם מותר לכבס? בברכה ותודה.

עדיף תשובה כתובה שאוכל לראות בטלפון מאשר וידאו שמצריך אינטרנט שאינו זמין לי כל הזמן.

תשובה

שלום וברכה

1. כדאי שתשימו את המצעים המכובסים על הרצפה לכמה דקות, ואחר כך להציעם מחדש על המיטה.

2. אם מדובר בבגדי ילדים מותר לכבס, ויחד עם בגי הילדים אפשר לכבס גם בגדים נוספים. [ולא להשתמש בבגדי הגדולים המכובסים עד אחרי תשעה באב].

בהצלחה - מנשה ישראל