חברה והשקפה

הקמת המדינה

  • ז' אב התשע"ד

שאלה

שלום רב,אם הקב"ה וברוך שמו שלח אותנו אל הגלות,מזה כבר 2000 שנה ועד היום,ובפרט שעדיין ה' יתברך לא גאל אותנו, באיזו זכות הקמנו את המדינה והתיישבנו בה? האין זו כפירה בהשם ובתורתו,וחילול שמו??

תשובה

שלום וברכה

עצם רצון להקמת מדינה אין בה כפירה כי האדם המשתדל להקים מדינה {אם זה היה מותר על פי ההלכה} זוכר בוודאי שלא כוחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה אלא רצון ה' הוא שנתן לי את הכוח להקים מדינה. כמו כל דבר שאנו משתדלים עבורו כגון אדןם שנחלה ובוודאי רצון ה' הוא שיחלה ומ"מ הוא הולך לדרוש ברופאים וכדו'.

אמת שרבים מגדולי ישראל אכן התנגדו להקמת המדינה מאחר וזה עמד בניגוד לשבועה שהשביע הקב"ה את עם ישראל שלא יעלו מעצמם לכבוש את ארץ ישראל.

כיום השאלה אינה רלוונטית כלל כי המציאות כבר קיימת. בוודאי כיום חובה להגן על תושבי הארץ מבלי קשר אם לידת המדינה הייתה בחטא או בהיתר.