שאל את הרב - כללי

האם אפשר להכשיר שיש וכיצד

  • ה' אב התשע"ד

שאלה

ברצוני לקנות כעת מטבח מיד שניה שאלתי היא האם ניתן לקנות ממי שאינו מקפיד על כשרות ובשר בחלב, ואם כן מה בנוגע להכשרת השיש והכיורים. תודה מראש

תשובה

לכבוד השואל,

הקונה מטבח ממי שאינו זהיר בבשר וחלב יצטרך להכשיר את המטבח, כולל מכשירי חשמל להכנת האוכל כגון תנור ומיקרוגל.

לגבי השיש והכיורות:

לבני ספרד :

יש שכתבו, לפי מנהג בני ספרד, הדבר אפשרי (כמובן באופן חד-פעמי, ולא להחליף שוב ושוב) וכנ"ל  על ידי ניקוי יסודי ועירוי של מים רותחים.

וי"א שלעדת הספרדים, גם הכיורים וגם השיש אינם צריכים שוב הכשר, ויש רק לנקותם הטיב.

לבני אשכנז:

לגבי השיש:

אם השיש הוא גרניט אמיתי ניתן להכשירו; אם היא חרסינה, או גרניט שאינה אמיתית, לא ניתן להכשירו.

ליתר פרטים אתה יכול להעזר בלינק:

http://www.kosharot.co.il/show_bama.asp?id=44540

לגבי כיורים:

אם מדובר בכיור נירוסטה: אפשר להכשיר על ידי ניקוי יסודי ועירוי של מים רותחים.

אם מדובר בכיור חרסינה:  למנהג בני אשכנז אין להכשיר משום שדינו ככלי חרס שלא מועילה בהם הכשרה. הדרך להשתמש בו תהיה רק בצונן או בהשתמשות ברשת בתוך הכיור, כך שהכלים לא יגעו בכיור בשעת נקויים במים חמים.

לגבי הברז וחרסינה שאצל השיש מסביב על הקיר:

גם הברז והידיות צריכים לנקות ולערות עליהם מים רותחים. וגם על החרסינות שעל הקיר שמסביב לשיש, יש לנקות ולערות עליהם מים רותחים.

בברכה,

רב נחום