נשים

השתתפות בהרמת כוסית מעורבת

  • ד' אב התשע"ד

שאלה

האם יש בעיה שכבחורה דתיה אשתתף בהרמת כוסית מטעם המשרד?, יכול להיות שיהיה מצב לשולחנות נפרדים אבל ללא מחיצה או משו. אנחנו רב בנות, ואולי איזה חמישה- עשרה גברים לעומת 30-40 נשים, אם זה משנה משו. הייתי מוותרת בקלות, אבל יכולות להיווצר קצת פאדיחות. אוזה לתשובתכם

תשובה

שלו וברכה

ראוי מאוד להתחמק עם תירוץ סביר של חולי וכדו' זה הדרך הנכונה ההלכתית וכך צריך לעשות ולא לחוש לפאדיחה כזאת או אחרת אלא לקדש שם שמיים {לעצמך, אין צורך בפירסומת} ולא ללכת למקומות מעין אלו.

אם ממש לא אפשרי יש להיזהר מכל קלות ראש או דברי ידידות עם הגברים ולהשתמט במהירות האפשרית.