חגים ומועדי השנה

האם האיסור על אכילת בשר לפני תשעה באב הוא חובה על כולם?

  • א' אב התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. רציתי לשאול האם לפי התורה מותר לאכול חיות (רק כשרות כמובן) וכל מה שבא ממנו כמו חלב, ביצים, גבינות וכד'...? אם כן איפה זה רשום ואם לא אז מדוע ? בנוסף לכך רציתי לשאול האם האיסור על אכילת בשר לפני תשעה באב הוא חובה על כולם או שהוא רק מנהג של עדות מסוימות (אם כן, אילו עדות) ? תודה מראש והמשך שבוע טוב.

תשובה

שלום וברכה

כך כתוב בתורה ויקרא יא'

(א) וַיְדַבֵּר יְדֹוָד אֶל משֶׁה וְאֶל אַהֲרֹן לֵאמֹר אֲלֵהֶם:
(ב) דַּבְּרוּ אֶל בְּנֵי יִשְׂרָאֵל לֵאמֹר זֹאת הַחַיָּה אֲשֶׁר תֹּאכְלוּ מִכָּל הַבְּהֵמָה אֲשֶׁר עַל הָאָרֶץ:
(ג) כֹּל מַפְרֶסֶת פַּרְסָה וְשֹׁסַעַת שֶׁסַע פְּרָסֹת מַעֲלַת גֵּרָה בַּבְּהֵמָה אֹתָהּ תֹּאכֵלוּ:

רוב ככל העדות מקפידות שלא לאכול בשר ולא לשתות יין מראש חודש אב ואילך. רק לראש חודש עצמו יש מנהגים שמקילים באכילת בשר. גם בני תימן שנהגו לאכול בשר בתשעת הימים בחו"ל, יש להם להקפיד כאן בארץ כמנהג כל הקהילות ולא לאכול בשר.